economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 18 september

Andere verhalen in de media over China zijn vandaag: agente ten huwelijk gevraagd door verkeersovertreder, motoren van kreeft, een vrouw in de put en hoe een nat pak de verhoudingen tussen China en Japan verbetert.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Studenten vrijwaren universiteit voor zelfmoord

Een universiteit in Dongguan heeft 5.000 eerstejaars een contract laten tekenen waarin de universiteit wordt gevrijwaard voor schade die studenten zichzelf of anderen aandoen. De stress in het Chinese onderwijs kan hoog oplopen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Centrale bank wil meer private banken

De Chinese centrale bank wil het makkelijker maken voor private ondernemingen om bankaire diensten aan te bieden. Dat zegt de gouverneur van de centrale bank Zhou Xiaochuan. 

Lees verder

China opent hoogste vliegveld ter wereld

Maandag opende het hoogst gelegen vliegveld ter wereld. Het Daocheng Yading-vliegveld in de provincie Sichuan ligt op 4.411 meter hoogte.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hong Kong moet langer wachten op vrije verkiezingen

Er komen geen volledig vrije verkiezingen voor een stadsbestuurder van Hong Kong in 2017. Dat schrijft de hoogste Chinese vertegenwoordiger in Hong Kong in een open brief aan een burgerrechtencomité.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Publieke schuldbelijdenis van gearresteerde blogger

De staatsomroep CCTV heeft zondag een verklaring uitgezonden van de op 24 augustus gearresteerde investeerder en blogger Charles Xue. Hij zegt daarin dat hij zich onverantwoordelijk heeft gedragen door berichten door te sturen, zonder die op waarheid te controleren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Inkijkje in China's censuurmachine II

Censors in dienst van de populaire microblogservice Sina Weibo bekijken dagelijks drie miljoen berichten. Met een druk op de knop wissen ze berichten voor anderen, terwijl de auteur ze blijft zien.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 16 september

Andere verhalen in de media over China zijn vandaag: een naakte student midden op een kruispunt, acupunctuur met bijen, China's bekendste showbizzpaar gaat uit elkaar en een heilzaam waterballet.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese cruisepassagiers stranden in Zuid-Korea

Meer dan 1.600 passagiers van het Chinese cruiseschip Henna moeten hun vakantie onderbreken. Een schuldeiser liet in Zuid-Korea beslag leggen op het schip.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Man achter grootste gebouw ter wereld is verdwenen

Deng Hong, één van de rijkste mannen van China, is verdwenen. De man achter de bouw van het New Century Global Centre in Chengdu is mogelijk gedetineerd vanwege een corruptieonderzoek.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder