economie cultuur politiek RSS

Groeitempo Chinese economie verder omlaag

economie
cultuur
politiek

Buitenlandse belangstelling voor Chinese drone

De Verenigde Arabische Emiraten en Oezbekistan hebben onbemande vliegtuigen van Chinese makelij gekocht. Nog eens vijf landen uit Afrika en Azië onderhandelen over de aanschaf van de Wing Loong.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Beijing University wil naar Amsterdam

De Beijing University of Technology is één van de belangstellenden om te participeren in een nieuw technologisch kennisinstituut in Amsterdam. Dit najaar beslist de gemeente over de invulling van het instituut.

Lees verder

Xi wil bezem door communistische partij

Er moet een einde komen aan formalisme, bureaucratie, hedonisme en verkwisting door hoge partijfunctionarissen. Dat zegt president en partijleider Xi Jinping in een poging de kloof tussen de communistische partij en het volk te verkleinen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kritiek op hondenvlees-festival

Een jaarlijks midzomerfeest waar hondenvlees wordt gegeten leidt tot protesten van dierenrechtorganisaties. In Yulin worden ieder jaar meer dan 10.000 honden geslacht.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China brengt kinderverkrachter ter dood

Een 44-jarige hoge partijfunctionaris die 11 kinderen heeft misbruikt is dinsdag geëxecuteerd. China voert de straffen voor kindermisbruikers op.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Strategische besprekingen China en Noord-Korea

De Chinese staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Zhang Yesui ontvangt woensdag zijn Noordkoreaanse ambtsgenoot Kim Kye-gwan. China speelt een sleutelrol om het regime van Kim Jong-un te beteugelen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Bedrijven Shenzhen gaan betalen voor luchtvervuiling

Vandaag is in de industriestad Shenzhen een experiment met de handel in emissierechten gestart. Zes andere Chinese steden volgen in de komende maanden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Shanghai viert Gay Pride zonder parade

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt in Shanghai deze week een Gay Pride festival gehouden. Culturele activiteiten, discussies en een picknick staan op het programma. Maar geen parade, want dat lijkt teveel op een demonstratie voor burgerrechten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Nederlandse afvalverwerker in Chinese handen

Een consortium onder leiding van Cheung Kong Infrastructure neemt AVR, de grootste Nederlandse afvalverwerker, over. Met de overname is 943,7 miljoen euro gemoeid. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Studentenruzie leidt tot diplomatieke rel

Een burenruzie in de Bordeauxstreek waarbij drie jonge mannen zes Chinese studenten mishandelden, leidt tot diplomatieke spanning. Ministers van Frankrijk en China bemoeien zich met de zaak.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder