economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Drie doodstraffen voor Oeigoers geweld

Een rechtbank in Turpan, provincie Xinjiang, heeft drie mannen ter dood veroordeeld voor hun aandeel in een aanval waarbij in totaal 35 doden vielen. Een vierde man kreeg een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Kritische miljardair vastgezet voor verstoren orde

Wang Gongquan is vrijdag in Beijing gearresteerd op verdenking van verstoring van de openbare orde. Wang is bekend als investeerder, maar is ook een prominent aanhanger van een beweging die meer vrijheid in China bepleit.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinezen gratis naar het Louvre

Het Louvre heeft aangifte gedaan bij de politie omdat het een grootscheepse fraude met toegangskaarten vermoedt. De Belgische douane heeft in de post duizenden vervalste toegangsbewijzen uit China ontdekt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 13 september

Andere verhalen in de media over China zijn vandaag: Sichuanpepers zijn helemaal niet bijzonder heet, een vliegtuig vol met telefoonzwendelaars en waarom je de naam Xiaomi moet onthouden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China presenteert plan voor schonere lucht

Verouderde industrieën moeten sluiten en het gebruik van steenkool wordt teruggedrongen. Dat zijn de belangrijkste maatregelen van een overheidsplan om luchtvervuiling te bestrijden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Niets te winnen: overheid schrapt 76 prijzen

De prijs voor de beste belastinginspecteur, het mooiste park of voor de beste gesproken educatie. De Chinese overheid haalt er een dikke streep doorheen in zijn strijd tegen verspilling.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beleg nu in een sterkere marine voor China

China's grootste scheepsbouwer China Shipbuilding Industry gaat een pakket aandelen met een waarde van 8,5 miljard yuan (1 miljard euro) op de markt brengen. Het geld wordt in grotere en betere werven gestoken om marineschepen te bouwen.

Lees verder

'China haalt streep door project met Shell'

De bouw van een raffinaderij en een petrochemische fabriek in Taizhou is van de baan, omdat de Chinese overheid het vertrouwen in het project is verloren. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Shell is voor 24,5 procent eigenaar van het project.

Lees verder

Zeven doden door exploderende speelgoedpistolen

Bij een grote brand in een pakhuis in Guangzhou zijn zeven doden en 36 gewonden gevallen. Het vuur werd veroorzaakt door een explosie toen een partij speelgoed werd uitgeladen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees vrachtschip via Noordpool naar Rotterdam

Disndag is in Rotterdam de Yong Sheng aangekomen, het eerste Chinese vrachtschip dat via de Noordpool is gevaren. Deze route bekort de reistijd tussen China en Europa met dertien dagen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder