economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 11 september

Andere verhalen over China in de media zijn vandaag: Chinees bedrijf herintroduceert Londense taxi, echtpaar plant uit verveling 600.000 bomen in de woestijn en lerarendag wordt twee weken verschoven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

China is derde buitenlandse investeerder ter wereld

China's directe investeringen in het buitenland zijn vorig jaar met 17,6 procent gestegen tot een kleine 70 miljard euro. Daarmee is China nu achter de VS en Japan de grootste buitenlandse investeerder ter wereld.

Lees verder

Grimmige verjaardag voor omstreden eilanden

De Japanse mededeling dat het overweegt personeel te stationeren op de Diaoyu/Senkaku-eilanden, heeft tot scherpe reacties in China geleid. Woensdag is het een jaar geleden dat Japanse overheden drie eilanden van een particuliere bezitter kocht.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Verkrachting komt veel vaker voor dan gedacht

Uit een onderzoek onder meer dan 10.000 mannen in zes Zuidoost-Aziatische landen blijkt dat veel meer mannen een verkrachting op hun geweten hebben dan gedacht. Een op de twaalf Chinese mannen heeft wel eens een vreemde tegen zijn of haar wil tot seks gedwongen; binnen een relatie is dat zelfs 19,4 procent.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wang Jianlin rijkste man van China

Met een geschat vermogen van 14 miljard dollar (11 miljard euro) is vastgoedondernemer Wang Jianlin de rijkste persoon in China. Hij verdringt frisdrankfabrikant Zong Qinghou van de eerste plek op de ranglijst Forbes China's Rijksten 2013.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Comeback voor Chinese christelijke kerk

In de afgelopen vijf jaar hebben 2,4 miljoen Chinezen zich tot christen laten dopen. Er zijn in China meer dan 5.000 kerken gebouwd of hersteld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zwaardere straffen voor online geruchten

China neemt een nieuwe stap in de strijd tegen online geruchten. Volgens het justitiële autoriteiten is van een strafverzwarende omstandigheid sprake als een bericht door veel mensen wordt gelezen of doorgestuurd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 9 september

Andere verhalen in Chinese media zijn vandaag: Rubber Duck blijft gemoederen bezighouden, China feliciteert Istanbul met Olympische Spelen en Beijing krijgt een voorproefje van de populairste reisbestemmingen ter wereld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Politie rolt netwerk van afpersers op

De Chinese politie heeft zestien mensen gearresteerd die zich bezighielden met afpersing van bedrijven. Zij incasseerden zwijggeld om negatieve informatie uit de publiciteit te houden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China koopt stukje van belangrijkste olieveld ter wereld

Zaterdag is in Kazachstan een contract getekend waarmee China een aandeel verwerft in het Kashagan-olieveld. Dit olieveld voor de kust van Kazachstan in de Kaspische Zee bevat 3 procent van alle oliereserves op aarde.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder