economie cultuur politiek RSS

Tiger Lily winnaar GCKQ na spannende ontknoping

economie
cultuur
politiek

Brengt het Jaar van de Os economisch herstel?

Op vrijdag 12 februari viert China het belangrijkste jaarfeest: Chinees Nieuwjaar. Na het rampjaar 2020, wat heeft het Jaar van de Os voor ons in petto?

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Kieswijzer: het PVV-programma over China

Op woensdag 17 maart zijn er Tweedekamerverkiezingen. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over onze relatie met China, geopolitiek en onze open economie? In deel 2 de grootste oppositiepartij op dit moment: de PVV.

 

 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het VVD-programma over China

Op woensdag 17 maart zijn er Tweedekamerverkiezingen. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over onze relatie met China, geopolitiek en onze open economie? Te beginnen met de grootste partij op dit moment: de VVD.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Q&A: Sico van der Meer over de Doomsday Clock

Woensdag is de Doomsday Clock voor- noch achteruitgezet. Wat betekent dat eigenlijk, welke rol speelt China en wat moet er gebeuren om een catestrofe te voorkomen, vraag ik aan Sico van der Meer, onderzoeker massavernietigingswapens en cyberwarfare bij Instituut Clingendael.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over vermeende genocide in Xinjiang

Volgens de Amerikaanse overheid pleegt de Chinese regering in Xinjiang genocide op Oeigoeren en andere minderheden. Alles wat je moet weten over deze beschuldiging en de politieke gevolgen, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wie zijn de hoofdrolspelers voor Biden's Chinabeleid?

Woensdag wordt Joe Biden beëdigd als de 46ste president van de Verenigde Staten. Hij staat voor vele uitdagingen in het binnen- en buitenland. Wie zijn voorgedragen voor de sleutelfuncties voor zijn Chinabeleid? (Deze blog wordt verder geüpdate)

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Goede voornemens: leeslijst China

Het jaar zit er bijna op. Welke gezaghebbende boeken over China zijn het afgelopen jaar verschenen die niet op je stapel mogen ontbreken?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over het EU-China investeringsverdrag

Terwijl alle ogen gericht zijn op de Brexit-deal, onderhandelde de Europese Commissie ondertussen ook met de Chinese regering. Alles wat je moet weten over het EU-China investeringsverdrag, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder

Q&A: Hui-Hui Pan over Omroep PAC

Tot 31 december heeft Omroep PAC de tijd om de benodigde 50.000 leden te werven om als aspirant-omroep tot het publieke-omroepbestel te worden toegelaten. Maar wat mogen we precies van de Pan Asian Connection verwachten, vraag ik aan PAC-voorzitter Hui-Hui Pan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Lessen van hoe het niet moet: Australiƫ en China

De bilaterale relaties tussen China en Australië zijn deze week op een absoluut nulpunt beland. Is dit Australië louter overkomen, of heeft het daarin ook zelf een rol gespeeld? Wie wil begrijpen hoe deze relatie volledig kon ontsporen doet er goed aan niet alleen vanuit Australisch perspectief te kijken, maar daarbij ook het Chinese perspectief te betrekken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder