economie cultuur politiek RSS

Groeitempo Chinese economie verder omlaag

economie
cultuur
politiek

David en Goliath: Nauru eist excuses van China

Een ondiplomatieke rel overschaduwt het Forum van Pacifische Eilanden. Gastheer Nauru eist excuses van China, nadat de Chinese delegatieleider in woede ontstak en de conferentie stampvoetend verliet.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Chinezen in de ban van arrestatie topman Richard Liu

Op het Chinese internet raken ze niet uitgepraat over techondernemer Richard Liu. Hij werd afgelopen weekeinde in de Verenigde Staten gearresteerd op verdenking van een seksueel misdrijf. +UPDATES

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China pompt nog meer krediet in Afrika

China belooft op acht gebieden steun aan Afrikaanse landen. Belangrijkste belofte: 60 miljard dollar voor nieuwe investeringen.

Lees verder

Actie tegen bijziendheid; aandeel Tencent onderuit

De Chinese overheid kondigde donderdag een campagne aan om de opmars van bijziendheid een halt toe te roepen. Dat had prompt gevolgen voor de koers van aandelen Tencent.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen: China beschuldigd van hacken Clinton

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt China ervan te hebben ingebroken in de mailserver van Hillary Clinton. Alles wat je moet weten over deze Amerikaans-Chinese fittie, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Mission possible: de jacht op China's gestolen kunst

In een paar jaar tijd zijn honderden Chinese kunstschatten gestolen uit Europese musea. Zit de Chinese overheid achter de inbraken -zoals sommigen denken- of zijn het rijke zakenlieden die de kunstschatten naar hun moederland terughalen?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Q&A: Alain Visser over komst Chinese auto in Europa

Lynk & Co, onderdeel van Zhejiang Geely, gaat in Europa auto's bouwen en verkopen. Is Europa klaar voor een Chinese auto, vraag ik aan Alain Visser, de Belgische topman van Lynk & Co in een mail-Q&A.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wat zegt vertrek journaliste over China's prioriteiten?

De Chinese regering verleent geen nieuw visum aan de Amerikaanse journaliste Megha Rajagopalan. Het is voor het tweede keer op rij dat een correspondent die uitgebreid heeft bericht over de mensenrechtensituatie in Xinjiang het land noodgedwongen moet verlaten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xu moet China's gezicht in het buitenland vormgeven

Xu Lin is benoemd als hoofd van het informatiebureau van het Chinese kabinet. Hij wordt daarmee de hoogstverantwoordelijke ambtenaar voor het imago van China in het buitenland.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Ook El Salvador breekt met Taiwan

De regering van El Salvador erkent de Volksrepubliek China en verbreekt de diplomatieke banden met Taiwan. De Taiwanese president Tsai Ing-wen wil samen met gelijkgestemde landen een einde maken aan China's "buitensporige gedrag" op het wereldtoneel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder