economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Quotum voor buitenlandse tv-programma's

Het Staatsbureau voor Radio, Film en Televisie verplicht Chinese commerciële tv-stations om minder buitenlandse tv-formats te gebruiken. De overheid wil meer binnenlands product en programma's die Chinese waarden vertegenwoordigen.

Lees verder

Wie kent de familie van Carl Anger?

Een Chinese familie bewaart al 70 jaar boeken van een joods gezin dat in 1943 van Shanghai naar Duitsland ging. Nu hun woning wordt gesloopt doen ze nog één poging: waar zijn de nazaten van Carl Anger?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China telt 54.000 personen van meer dan 100 jaar

Volgens de Chinese vereniging voor geriatrie leven er ruim 54.000 mensen in China die ouder zijn dan 100 jaar. Er zijn zelfs tien echtparen waarvan de echtelieden beide langer dan een eeuw leven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kantoor partijkrant Volksdagblad opgericht

De Chinese partijkrant People's Daily krijgt een nieuw kantoor. Vanaf de straatkant doet het ontwerp ergens aan denken...

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Seks is voor veel Chinezen nog niet heel revolutionair

Seks op een eerste afspraakje, veel sekspartners, experimenteren tussen de lakens of masturberen. Voor veel Chinezen blijft het een ver-van-mijn-bedshow, blijkt uit een onderzoek onder 200.000 volwassenen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Investeringstip: Chinese begraafplaatsen

De Fu Shou Yuan Group gaat dit jaar nog naar de beurs in Hong Kong. Het bedrijf in Shanghai exploiteert begraafplaatsen en dat is big business.

Lees verder

Wat wil je roken als je later groot bent?

Negen op de tien Chinese kinderen van 5 en 6 jaar oud kennen minstens één merk sigaretten. En 22 procent weet zeker dat ze later wil gaan roken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Een op de vier Chinezen heeft hogebloeddruk

Zo'n 266 miljoen Chinezen van 15 jaar of ouder hebben een te hoge bloeddruk. Van alle volwassenen lijdt 24 procent aan de aandoening, vaak zonder dat ze het weten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Koolhaas realiseert aandelenbeurs Shenzhen

Hij is klaar, de 225 meter hoge toren voor de aandelenbeurs van Shenzhen. Het Nederlandse architectenbureau OMA van Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Lees verder

China verwacht derde zware tyfoon

China bereidt zich voor op de komst van tyfoon Fitow. Zo'n 65.000 visersschepen zijn teruggeroepen naar de haven en 330.000 mensen zijn geëvacueerd uit kustregio's.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder