economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

China zet zich schrap voor supertyfoon

Chinese autoriteiten hebben een oranje weeralarm afgekondigd voor tyfoon Usagi. De storm teistert momenteel het noorden van de Filipijnen en zal zondag Zuid-China bereiken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Studenten vrijwaren universiteit voor zelfmoord

Een universiteit in Dongguan heeft 5.000 eerstejaars een contract laten tekenen waarin de universiteit wordt gevrijwaard voor schade die studenten zichzelf of anderen aandoen. De stress in het Chinese onderwijs kan hoog oplopen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinezen gratis naar het Louvre

Het Louvre heeft aangifte gedaan bij de politie omdat het een grootscheepse fraude met toegangskaarten vermoedt. De Belgische douane heeft in de post duizenden vervalste toegangsbewijzen uit China ontdekt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Verkrachting komt veel vaker voor dan gedacht

Uit een onderzoek onder meer dan 10.000 mannen in zes Zuidoost-Aziatische landen blijkt dat veel meer mannen een verkrachting op hun geweten hebben dan gedacht. Een op de twaalf Chinese mannen heeft wel eens een vreemde tegen zijn of haar wil tot seks gedwongen; binnen een relatie is dat zelfs 19,4 procent.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Comeback voor Chinese christelijke kerk

In de afgelopen vijf jaar hebben 2,4 miljoen Chinezen zich tot christen laten dopen. Er zijn in China meer dan 5.000 kerken gebouwd of hersteld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Slapen als een rode prins op duurste bed ter wereld

Groot, luxe en dus ideaal voor de Chinese markt. Het Royal State Bed heeft wel een prijskaartje van meer dan een miljoen yuan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China telt 114 miljoen diabetespatiƫnten

Een op de acht volwassen Chinezen heeft mogelijk diabetes. Volgens een Chinese studie zijn er waarschijnlijk 113,9 miljoen patiënten met suikerziekte in China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Grootste angst vrouwen is anders dan bij mannen

Chinese mannen vrezen armoede het meest; vrouwen ouder worden. Dat blijkt uit een analyse van 20 miljoen zoekvragen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Gratis boeken voor metroreizigers Shanghai

Forenzen op metrolijn 2 in Shanghai kunnen gebruik maken van een gratis boekenuitleen. Het is een initiatief van twee boekhandels om lezen te bevorderen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Politie maakt einde aan filmfestival

Het Beijing Independent Film Festival is voor de eerste voorstelling al beëindigd door de politie. Films mochten alleen worden bekeken in groepjes van twee of drie personen.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder