economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Rijke holbewoner moet rotsvilla afbreken

Een rotswoning die bovenop een flat in Beijing is gebouwd, moet worden ontmanteld. Benedenburen vrezen dat het flatgebouw het gewicht van het illegale bouwsel niet kan dragen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wil de stagiaire haar Maserati weghalen?

Als er geen parkeerruimte meer is, maar je wil niet te laat op je werk verschijnen. Wat doe je dan als stagiaire?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Onvergetelijk wandelen op Hua Shan

Niet voor mensen met hoogtevrees: wandelen op de berg Hua Shan. Er is een pad, maar dat is smal, glipperig en voert langs een diepe afgrond.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Bierfeesten Qingdao van start

Voor de 21ste keer wordt het Qingdao Internationale Bierfestival gehouden. Er worden 160.000 bezoekers verwacht. Twee weken lang bier proeven, eten, drinkspelletjes en muziek met Chinese karakteristieken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China leest te weinig boeken

De Chinese overheid wil dat de bevolking meer boeken leest. En wat is een betere manier om dat in een wet vast te leggen?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Japanner en Chinees denken negatiever over elkaar

De manier waarop burgers in Japan en China over elkaar denken, is teruggezakt naar het niveau van negen jaar geleden. Het gesteggel over een omstreden eilandengroep is de belangrijkste boosdoener voor het kille beeld van elkaar.

Lees verder

China is een stukje zwaarder geworden

Van alle Chinezen tussen de 40 en 59 jaar lijdt 14,4 procent aan obesitas. In de groep 20-39 jaar is dat 11,1 procent, maar de gemiddelde gewichtstoename is in deze leeftijdscategorie het grootst.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Onder het mes voor een goede baan

Steeds meer Chinese jongeren ondergaan plastische chirurgie om hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. De zomervakantie is een mooie tijd om een ooglidcorrectie of neusoperatie te ondergaan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Strafexpeditie voor medewerkers die target niet halen

Tien medewerkers van een fitnessclub in Foshan zijn fysiek gestraft omdat zij hun verkoopdoelstellingen niet hebben gehaald. Ze moesten onder meer in hun ondergoed door het stadscentrum rennen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hittealarm voor oosten China

Negen oostelijke provincies zuchten onder extreme hitte, die tot nu toe zeker tien doden heeft gekost. Autoriteiten hebben voor het eerst een hittealarm van het tweede niveau afgekondigd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder