economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Bij vergissing twee keer de loterij gewonnen

Een Chinese deelnemer aan de lotto heeft niet één, maar twee grote geldprijzen gewonnen. Een winkelbediende had per ongeluk twee briefjes met de winnende nummers uitgeprint.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Pandakanaal is ultieme slow-tv

Vanaf 1 augustus zijn op het internet 24 uur per dag reuzenpanda's in een fokprogramma te volgen. Meer dan 15.000 mensen namen de afgelopen week alvast een kijkje op iPanda.com om naar opgenomen beelden te kijken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Het eind van het liedje

Commerciële tv-stations in China mogen minder talentenshows uitzenden. Het staatsbureau voor pers, radio en televisie vindt dat er deze zomer veel te veel dezelfde soort programma's zijn te zien. 

Lees verder

Hond gered uit puinhopen aardbeving

Onder de puinhopen van een ingestort huis is in Yongxing een hond gered. Xiaochuang (de kleine gele) kwam 30 uur na de aardbeving weer tevoorschijn.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Getroffen door liefde

Een 34-jarige vrouw uit Chongqing is getrouwd met de man die haar bijna doodreed. Ze hebben samen een kind.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Een droom, acht geboden en drie ruimtereizigers

Staatspersbureau Xinhua turfde de trefwoorden waar de eerste zes maanden van het jaar in Chinese media het meest over is geschreven. De Chinese Droom, Acht Geboden en Shenzou-10 zijn de buzzwords van het eerste halfjaar.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

De barbecue heeft het gedaan

Verkopers van voedselwaren met een barbecue zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van veel fijnstof en giftige gassen. Dat meldt The Beijing News op basis van eigen metingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opnieuw verdenking match fixing Chinees voetbal

Ondanks de belofte de sport vrij van omkoping te maken, heeft de Chinese voetbalbond CFA toch weer twijfels over een onverwachte overwinning van Tianjin Teda's. Maandag won de club van het veel sterkere Liaoning Whowin.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees wil wel vrij, maar durft het niet te vragen

Chinese werknemers willen wel graag meer vrije dagen opnemen, maar de helft durft het zijn baas niet te vragen. Dat komt goed uit, want de helft van de bazen is ook niet van plan om het verzoek te honoreren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wielercircus strijkt neer in China

Terwijl wereldwijd wielerliefhebbers de Tour de France volgen, rijdt een deel van het profpeleton momenteel door China. Begin juli wordt de Ronde van het Qinghaimeer gereden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder