economie cultuur politiek RSS

Team Long March grijpt de eerste prijs GCKQ 2024

economie
cultuur
politiek

Chinese uitvinders ontwerpen toilet van de toekomst

De Bill en Melinda Gates Foundation stelt 5 miljoen dollar beschikbaar voor de ontwikkeling van een nieuw toilet. Chinese uitvinders maken kans op een beurs van 100.000 tot 500.000 dollar om een toilet te ontwikkelen dat geen water gebruikt en zonder riool kan functioneren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Mooi klusje: ontsnapte krokodillen vangen

Twintig ambtenaren van de gemeente Shantou zijn ingeschakeld om ontsnapte krokodillen te vangen. Door overstromingen bezweek zondag een muur om een krokodillenboerderij.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Maancakejes met de geur van corruptie

Chinese ambtenaren en bestuurders mogen dit jaar met Zhongqiu, het midherfstfestival, elkaar of relaties niet fêteren of presentjes geven. Zelfs niet de traditionele maancakejes.

Lees verder

Ruimdenkende grootmoeder pleit voor homohuwelijk

Chinese strijders voor homorechten hebben bijval gekregen van een 90-jarige vrouw. Het filmpje waarin ze pleit voor het homohuwelijk is een hit op het Chinese internet.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Postduiven zoeken nieuwe toekomst in China

De Britse postduivenbond ziet grote kansen voor de export van duiven en kennis van de sport naar China. Eerder dit jaar werd de Engelse postduif Bolt voor 300.000 euro verkocht aan een Chinese duivenmelker.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Mooiste Chinese vrouwen komen uit Sichuan

Vrouwen uit de zuidwestelijke provincie Sichuan worden door Chinese mannen als aantrekkelijkste partner gezien. Andersom zien Chinese vrouwen single mannen uit Beijing als meest geschikte huwelijkskandidaat.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Ook grootste tv-show ter wereld moet bezuinigen

Het best bekeken tv-programma ter wereld, de nieuwsjaarshow van CCTV, wordt ingetogener. Het past in de gepropageerde partijlijn van soberheid.

Lees verder

Cirque du Soleil laat Chinese publiek versteld staan

Het publiek bij de eerste voorstelling van Cirque du Soleil in Beijing reageerde hoorbaar geschokt, toen op een groot scherm een iconische foto van de tankman werd getoond. Verwijzingen naar de Tiananmen-opstand worden in China systematisch geweerd.

Lees verder

Chinezen vieren vandaag Valentijnsdag

Het is een belangrijke dag in China voor iedereen met een relatie of die er een hoopt te krijgen. Want vandaag wordt Qixi gevierd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Rijke holbewoner moet rotsvilla afbreken

Een rotswoning die bovenop een flat in Beijing is gebouwd, moet worden ontmanteld. Benedenburen vrezen dat het flatgebouw het gewicht van het illegale bouwsel niet kan dragen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder