economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Shenzhou-10 terug op aarde

Rond acht uur lokale tijd is in het noorden van China de ruimtecapsule met drie taikonauten veilig geland. Daarmee komt een einde aan de succesvolle 15-daagse missie van Shenzhou-10.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Laatste poging: red de Yangtze Bruinvis

Met een fokprogramma proberen Chinese wetenschappers de Yangtze bruinvis voor uitsterving te behoeden. Er zijn er nog maar een paar honderd over.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China ziet het niet meer zitten met Camacho

De Chinese voetbalbond ziet geen toekomst meer voor bondscoach José Antonio Camacho. Na een eindeloze reeks teleurstellende resultaten wordt de Spanjaard aan de kant gezet.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kleuter opgevangen na val van vijfde verdieping

Bezorgers in Ninghai hebben het leven gered van vijfjarig kind dat van de vijfde verdieping is gevallen. Het kind was in de slaapkamer van haar ouderlijk huis, toen ze besloot het raam te openen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beijing University wil naar Amsterdam

De Beijing University of Technology is één van de belangstellenden om te participeren in een nieuw technologisch kennisinstituut in Amsterdam. Dit najaar beslist de gemeente over de invulling van het instituut.

Lees verder

Kritiek op hondenvlees-festival

Een jaarlijks midzomerfeest waar hondenvlees wordt gegeten leidt tot protesten van dierenrechtorganisaties. In Yulin worden ieder jaar meer dan 10.000 honden geslacht.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Shanghai viert Gay Pride zonder parade

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt in Shanghai deze week een Gay Pride festival gehouden. Culturele activiteiten, discussies en een picknick staan op het programma. Maar geen parade, want dat lijkt teveel op een demonstratie voor burgerrechten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese universiteiten zoeken buitenlandse groei

Xiamen University gaat een campus voor 10.000 studenten bouwen in Kuala Lumpur, Maleisië. Als het aan de Chinese regering ligt ontwikkelen meer universiteiten plannen om te groeien in het buitenland.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Iedere minuut zes nieuwe kankergevallen

Ieder jaar krijgen 3,12 miljoen Chinezen te horen dat ze kanker hebben. Ongeveer 2 miljoen daarvan sterven als gevolg van hun ziekte, blijkt uit een onderzoek van medisch specialisten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wedstrijd Oranje niet uitverkocht

Voor de oefeninterland die het Nederlands voetbalelftal dinsdag in Beijing speelt tegen China zijn pas 40.000 kaarten verkocht. Toch is voetbal populair in de Volksrepubliek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder