economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Film discussievoer over bevallen in buitenland

De Chinese speelfilm Finding Mr. Right heeft de maatschappelijke discussie aangewakkerd over bevallen in het buitenland. Steeds meer welvarende Chinezen brengen hun kinderen buiten het moederland ter wereld om de eenkindpolitiek te omzeilen en het een buitenlands paspoort te bezorgen. 

Lees verder

Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen

In 2015 zullen meer dan 100 miljoen Chinezen een buitenlandse vakantiereis maken, verwacht de VN. Naast de bekende foto-Chinezen die in groepjes alle toeristische trekpleisters afgaan, gaat ook een beter opgeleide, welvarende groep op reis. 

Lees verder

Filmmakers passen kaskrakers aan voor China

Westerse filmmakers passen hun films aan om problemen met Chinese sensors en ongenoegen van bioscoopbezoekers te voorkomen. Dinsdag werd bekend dat de film Django Unchained met medeweten van regisseur Quentin Tarantino minder bloederig wordt gemaakt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China worstelt met doden

China heeft niet alleen problemen met zijn bevolkingsgroei, maar ook met zijn overledenen. In en rond de grote steden is sprake van een tekort aan ruimte, waardoor China zijn doden niet meer kan begraven. Het wordt in ieder geval onbetaalbaar.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China maakt zich druk over naaktrenners

En waar maakten Chinezen zich deze week druk over? Als we de drukke social media-site Weibo mogen geloven vooral over twee naaktlopers.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder