economie cultuur politiek RSS

Opinie: Het wordt alleen maar eerlijker als Chinese fabrikanten zich in Nederland vestigen

economie
cultuur
politiek

Rijke Chinees wil New York Times kopen

Een rijke Chinese zakenman, Chen Guangbiao, zegt dat hij de New York Times wil kopen. Daarmee zou de krant een eigenaar krijgen uit een land waarmee de krant op voet van oorlog leeft.

Lees verder

China heeft schuld op eindelijk op een rijtje

De schuld van lokale overheden in China bedraagt 17.900 miljard yuan (2.150 miljard euro). Het is voor het eerst dat de Chinese overheid zijn schulden inventariseert.

Lees verder

Blogaap's top-20 Alleen in China 2013

Er is iedere dag nieuws uit China. Maar het land is ook een bron van veel ongelooflijke verhalen. Op eerste kerstdag de opmerkelijkste berichten uit het afgelopen jaar op een rijtje.

Lees verder

'China heeft een tekort aan varkensvlees'

De Chinese import van varkensvlees zal in de komende vijf jaar verdubbelen. Dat verwacht de Rabobank.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kerstman geeft Chinese speelgoedindustrie vleugels

Chinese fabrikanten melden een sterk groeiende vraag naar speelgoed vanwege kerst. Dat blijkt uit een rondvraag van staatspersbureau Xinhua.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

RTC koopt Chinese taxi's

De Rotterdamse Taxi Centrale heeft twee electrische voertuigen van het Chinese merk BYD in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat er in de komende maanden 25 electrische taxi's worden aangeschaft.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil energie opwekken met ijs

Geologen hebben een grote reserve aan 'brandbaar ijs' ontdekt onder de zeebodem voor de kust van de zuidelijke provincie Guangdong. Deskundigen verwachten dat vanaf 2030 deze nieuwe brandstof kan worden gebruikt.

Lees verder

Nederlandse export naar China groeit

De waarde van export van Nederlands fabrikaat naar China is in vijf jaar tijd verdubbeld. Maar ten opzichte van andere landen om ons heen stelt onze export naar China niet veel voor.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Mijnongeval Xinjiang: 21 doden

Vrijdagochtend zijn in een kolenmijn in Hutubi zeker 21 mijnwerkers omgekomen bij een gasexplosie. Eén koempel is gewond uit de mijn gehaald.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Voor onder de kerstboom: China Talk

Marketingdeskundige Ed Sander bundelde 35 columns over de digitale revolutie in China. Leuk voor mensen met interesse in China, onmisbaar voor wie er zaken wil doen.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder