economie cultuur politiek RSS

Q&A: Eric Hendriks over bezoek Xi Jinping aan Hongarije

economie
cultuur
politiek

Zondag uitspraak in rechtszaak Bo Xilai

De rechtbank in Jinan zal zondagochtend een vonnis uitspreken in de spraakmakende rechtszaak tegen Bo Xilai. De oud-politicus werd vervolgd vanwege corruptie, verduistering en machtsmisbruik.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Klokjes-klokkenluider aangehouden voor verhoor

Eén van China's bekendste onthullers van corruptie, Wu Dong, is dinsdag aangehouden door de politie in Beijing. Een bericht hierover leidde dinsdagnacht tot grote opwinding op het Chinese internet.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Centrale bank wil meer private banken

De Chinese centrale bank wil het makkelijker maken voor private ondernemingen om bankaire diensten aan te bieden. Dat zegt de gouverneur van de centrale bank Zhou Xiaochuan. 

Lees verder

China opent hoogste vliegveld ter wereld

Maandag opende het hoogst gelegen vliegveld ter wereld. Het Daocheng Yading-vliegveld in de provincie Sichuan ligt op 4.411 meter hoogte.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hong Kong moet langer wachten op vrije verkiezingen

Er komen geen volledig vrije verkiezingen voor een stadsbestuurder van Hong Kong in 2017. Dat schrijft de hoogste Chinese vertegenwoordiger in Hong Kong in een open brief aan een burgerrechtencomité.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Publieke schuldbelijdenis van gearresteerde blogger

De staatsomroep CCTV heeft zondag een verklaring uitgezonden van de op 24 augustus gearresteerde investeerder en blogger Charles Xue. Hij zegt daarin dat hij zich onverantwoordelijk heeft gedragen door berichten door te sturen, zonder die op waarheid te controleren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Inkijkje in China's censuurmachine II

Censors in dienst van de populaire microblogservice Sina Weibo bekijken dagelijks drie miljoen berichten. Met een druk op de knop wissen ze berichten voor anderen, terwijl de auteur ze blijft zien.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Man achter grootste gebouw ter wereld is verdwenen

Deng Hong, één van de rijkste mannen van China, is verdwenen. De man achter de bouw van het New Century Global Centre in Chengdu is mogelijk gedetineerd vanwege een corruptieonderzoek.

Lees verder

Drie doodstraffen voor Oeigoers geweld

Een rechtbank in Turpan, provincie Xinjiang, heeft drie mannen ter dood veroordeeld voor hun aandeel in een aanval waarbij in totaal 35 doden vielen. Een vierde man kreeg een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kritische miljardair vastgezet voor verstoren orde

Wang Gongquan is vrijdag in Beijing gearresteerd op verdenking van verstoring van de openbare orde. Wang is bekend als investeerder, maar is ook een prominent aanhanger van een beweging die meer vrijheid in China bepleit.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder