economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

'Media moeten publieke opinie beter sturen'

Chinese media moeten beter hun best doen om de publieke opinie in binnen- en buitenland te beïnvloeden. Daarvoor is een extra inspanning nodig op het internet, zegt de directeur van staatspersbureau Xinhua.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Grootste angst vrouwen is anders dan bij mannen

Chinese mannen vrezen armoede het meest; vrouwen ouder worden. Dat blijkt uit een analyse van 20 miljoen zoekvragen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Filipijnen boos over Chinees beton

China heeft zich de ergernis van de Filipijnen op de hals gehaald met bouwactiviteiten op een omstreden rif in de Zuidchinese Zee. Volgens Manilla schenden de Chinezen hiermee afspraken zich van activiteiten in het gebied te onthouden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Bionische prothese voor jongen met uitgestoken ogen

Guo Bin, de zesjarige jongen die vorige week zaterdag blind raakte toen een vrouw zjn ogen uitstak, krijgt waarschijnlijk electronische ogen. Een dokter in Hong Kong wil de experimentele techniek bij hem toepassen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 3 september

Andere verhalen in Chinese media zijn vandaag: voorpret voor komst Gele Badeend, 5-jarige piloot maakt solovlucht, trouwen aan boord van een vliegdekschip en Lenovo-topman deelt bonus met personeel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinezen zien niets in verhoging pensioenleeftijd

Plannen om de pensioenleeftijd te verhogen naar 65 jaar, kunnen op weerstand rekenen. Uit een peiling onder 25.300 internetgebruikers blijkt dat 94 procent tegen langer doorwerken is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kater voor drankproducent Moutai

Drankenproducent Kweichow Moutai verloor mandagochtend bijna 10 procent van zijn beurswaarde, na teleurstellende cijfers over het eerste halfjaar. De producent van graanwijnen heeft te lijden onder de soberheidscampagne van de Chinese overheid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Ook corruptie bij China Mobile

Terwijl Chinese media zich richten op een uitdijend corruptieschandaal bij China National Petroleum Company, is er bij een ander staatsbedrijf ook een grote schoonmaak aan de gang. Bij telecomoperator China Mobile zijn al 14 medewerkers onderwerp van onderzoek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Corruptie-onderzoek naar toezichthouder staatsbedrijven

De disciplinecommissie van de communistische partij gaat onderzoek doen naar Jiang Jiemin, de belangrijkste toezichthouder van Chinese staatsbedrijven. Hij werkte eerder bij CNPC, het staatsoliebedrijf waar de afgelopen dagen meerdere corruptieonderzoeken zijn aangekondigd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 1 september

Andere verhalen in Chinese media zijn vandaag: aerobatics stuntteam vliegt voor het eerst buiten China, 15 doden bij ammoniaklek in Shanghai en Amerikaan organiseert wijnreizen in de Volksrepubliek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder