economie cultuur politiek RSS

Blogaap Live: Grote China Kennis Quiz 2019

economie
cultuur
politiek

Xi: 'nieuwe vorm van relatie VS en China'

De president van de Verenigde Staten, Barack Obama, en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping zijn het eens dat hun landen hun samenwerking moeten moderniseren. Er komt een bilaterale werkgroep over cybersecurity.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Xi begint bezoek aan VS

President Xi Jinping is vrijdag in Ontario, Californië gearriveerd voor een officieel bezoek aan de VS. Hij zal twee dagen gesprekken voeren met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Barack Obama. De agenda is bomvol en een potentieel mijnenveld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Negen miljoen scholieren doen vandaag examen

In totaal 9,12 miljoen middelbare scholieren begonnen vrijdag aan hun toelatingsexamens voor hogescholen en universiteiten. Er hangt veel van af en dus doen ouders er alles aan hun kinderen goed door de examens te loodsen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Britten zetten vraagtekens bij Chinese leverancier

De Britse commissie voor de veiligheidsdiensten is geschokt dat de regering acht jaar geleden niet is geïnformeerd over Chinese bemoeienis bij het moderniseren van het telecommunicatienetwerk. De laatste jaren zetten steeds meer landen vraagtekens bij de betrouwbaarheid van leverancier Huawei. 

Lees verder

Chinese groei doet voedselprijzen in de wereld stijgen

De vraag naar voedsel zal de komende jaren sneller groeien dan de productie, vooral door meer consumptie in China. De prijs van voedselproducten kan daardoor met wel 15 tot 40 procent toenemen, zeggen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de VN voedsel- en landbouworganisatie (FAO).

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China heeft last van braindrain

Geen land ter wereld ziet zoveel intellect naar het buitenland vertrekken als China. Van alle wetenschappers en ingenieurs die in het buitenland zijn opgeleid of hebben gewerkt keert 87 procent niet naar het moederland terug.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

EU-heffing kost zonnepanelenmakers 42 miljard

Heffingen die de Europese Unie op de import van Chinese zonnepanelen gaat heffen, gaan Chinese fabrikanten de komende jaren naar schatting 350 miljard yuan kosten. Dat berekende algemeen directeur Qu Xiaohua van Canadian Solar Inc.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Het is officieel: water China is vervuild

Meer dan de helft van het grondwater in China is van lage kwaliteit. En ook de situatie van het oppervlaktewater stemt niet optimistisch, blijkt uit een rapport van het Ministerie van Milieubescherming.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zure druiven: onderzoek naar Europese wijn

Het Chinese Ministerie van Handel gaat onderzoeken of Europese wijnproducenten regels overtreden die prijsdumping en oneerlijke concurrentie moeten tegengaan. Het onderzoek volgt direct nadat de EU bekend maakte dat het een heffing invoert op zonnepanelen uit China.

Lees verder

'VS miskennen China's strijd tegen cybercrime'

De VS moeten stoppen China te beschuldigen van cyberspionage. De autoriteiten doen er juist veel aan om de VS te helpen om hackpogingen tegen te gaan, zegt Huang Chengqing, directeur van het Nationale Computer Netwerk Reactie Team CNCERT. 

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder