economie cultuur politiek RSS

Vijf vragen over mogelijk verbod op TikTok in VS

Dodental explosie Qingdao stijgt naar 52

Het aantal doden ten gevolge van de explosie bij een oliepijpleiding in Qingdao is opgelopen naar 52. Volgens lokale autoriteiten zijn er 136 gewonden in het ziekenhuis opgenomen. Er zijn nog 11 personen vermist.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Explosie van oliepijpleiding doodt 22 personen

Vrijdagmorgen heeft bij reparatiewerkzaamheden aan een oliepijpleiding in de Noordoostelijke havenstad Qingdao een explosie plaatsgevonden. Zeker 22 personen vonden daarbij de dood.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Testvlucht met 'onzichtbare' drone

China's eerste onbemande gevechtsvliegtuig uitgerust met stealth-techniek heeft zijn luchtdoop gemaakt. Daarmee is de introductie van een nieuw hightech wapen een stap dichterbij gekomen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Topman China Mobile krijgt levenslang

Een voormalige topman van China Mobile is vrijdag door een rechtbank in Jilin veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij heeft steekpenningen aangenomen.

Lees verder

Broodje Blogaap: China in het nieuws in week 47

Andere verhalen in de media over China waren deze week: een boer op je dak, een kat in een koffiebar, een kleuter met talent en het gevoel dat de muren op je af komen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Rechters moeten gedwongen verklaringen negeren

Het Chinese hooggerechtshof heeft alle rechters opgedragen geen gebruik te maken van verklaringen die verdachten onder druk hebben afgelegd. Ook moeten bewijsstukken kritischer worden bekeken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China gaat onroerend goed beter registreren

De Chinese overheid introduceert een nieuw systeem voor de registratie van onroerend goed. Een nieuw kadaster moet het mogelijk maken belasting op onroerend goed te heffen en corruptie te onthullen.

Lees verder

Rotswoning op dak nog steeds niet afgebroken

De illegale rotswoning op het dak van een flatgebouw in Beijing is nog steeds niet helemaal afgebroken. De deadline van 15 dagen is niet gehaald. Het is teveel werk.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Twaalf doden bij grote brand in Beijing

Bij een grote brand in een opslagplaats zijn dinsdagavond twaalf doden gevallen. Nog eens vier personen, waar onder een kind, liggen gewond in het ziekenhuis.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Centrale bank wil koers yuan vrij laten

De centrale bank van China wil de wisselkoers van de yuan vanaf 2015 vrij laten. Als eerste zal de bandbreedte waarbinnen China's munt kan worden verhandeld verder worden verbreed.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder