economie cultuur politiek RSS
T
Tang Wei

Tang Wei

Tang Wei (1979) is een Chinese actrice. Ze brak door met haar rol in Lust, Caution van de bekende Taiwanese regisseur Ang Lee, die haar selecteerde uit 10.000 actrices. Die film bracht haar direct in de problemen. Hoewel de film door censors was goedgekeurd voor vertoning in China, legde het Staatsbureau voor Film, Radio en TV haar een ban op vanwege de expliciete seksscenes. Dat betekende niet alleen dat ze in China geen nieuwe filmklussen kon aannemen, maar ook dat haar commercials voor snacks en cosmetica van de buis werden gehaald.

Tang verhuisde naar Hong Kong, maar werd blijkbaar weer in genade aangenomen, want Crossing Hennesy (2010) was gewoon in China te zien. Al gebeurde er daarna nog iets geks: al haar scenes in The Founding of a Party werden uit de film geknipt, blijkbaar in opdracht van de censuur.

Maar inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de bioscopen vanwege haar hoofdrol in de succesvolle Chinese romcom Finding Mr Right.

Tang kwam in januari 2014 in het nieuws omdat ze het slachtoffer werd van een oplichter die haar 210.000 yuan (25.000 euro) aftroggelde.

Hu is Hu